steenbergen aan zee

A4 Dinteloord – Puingranulaat in wegenbouw

2014-11 | Op 24 november 2014 werd de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom eindelijk opengesteld. Hier gingen vele jaren aan voorbereiding en ontwikkeling aan vooraf. Van Tilbergen (destijds onder Van Tilburg Groep) is trots dat zij  haar steentje kon bijdragen aan de fundering van deze wegenbouw.

Voor de aanleg van het tracé A4 Dinteloord – Bergen op Zoom stopte de A4 bij Dinteloord vanaf het noorden, en bij Halsteren vanaf het Zuiden. Op deze twee locaties is Boskalis gestart aan dit werk. Van Tilburg Groep heeft al het menggranulaat voor de fundering van de A4 geleverd. Hiervoor heeft het bedrijf een tijdelijke vergunning gekregen voor een puinbrekerij aan de Molenweg 2b, Dinteloord. Deze vestiging was direct gelegen aan de A4. Hierdoor kon het puin snel geleverd worden en de transportkosten geminimaliseerd worden.

De nieuwe A4 is een autosnelweg met 2x 2 rijstroken waarop sinds maart 2020 100km per uur gereden mag worden. Er zijn 3 knooppunten, 10 kunstwerken (waaronder een aquaduct) en verschillende parallelwegen en geluidsschermen aangelegd. Bij de opening van de A4 is er een unieke wandeltocht gehouden over het nieuwe stuk asfalt.

Wil je meer informatie over puingranulaat als fundering voor wegenbouw? neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag offerte aan
Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.