puinbreken op locatie

Puinbreken op locatie & circulair slopen

Van Tilburg Aannemerij heeft een villa circulair gesloopt op industrieterrein Dintelmond. Door goed en zorgvuldig te scheiden aan de bron, bleef alleen een restant puin achter. Dit ongebroken puin is door Kok Lexmond op locatie gebroken tot menggranulaat. Duurzaam én circulair.

Bekijk hieronder enkele foto’s van dit project

Circulair slopen

Circulair slopen is een vrij nieuwe term en focust op het inzetten van gesloopte materialen voor hergebruik. Door een circulaire werkwijze toe te passen wordt de woning gescheiden aan de bron en worden de grondstoffen die vrijkomen bij de sloop hergebruikt. Op deze manier worden de materialen en grondstoffen voor nieuwbouw uit bestaande gebouwen gehaald. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar is het niet. Door de verschillende fracties te scheiden bij het slopen kunnen deze afvalstromen met minimale inspanning omgezet worden in nieuwe grondstoffen. Het hout kan verwerkt worden tot spaanplaat, het puin en beton tot menggranulaat.

Wanneer grote hoeveelheden puin ontstaan, is het efficiënt en milieuvriendelijk om een breker op locatie in te huren. Vraag vrijblijvend meer informatie over puinbreken op jouw locatie.

Vraag offerte aan voor mobiele breker