Vandaag besteld = morgen geleverd

Wil je goedkoop zand bestellen? Wij kunnen dit goedkope zand morgen al losgestort leveren. Van 1-15m³. Heb je grotere hoeveelheden nodig, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Goedkoop zand bestellen

Zand, ophoogzand of zwarte goed. Je kunt bij ons goedkoop zand bestellen voor een goed kwaliteit. Wil je meer informatie over de verschillende soorten zand of grond? Bel of mail ons gerust voor advies.

Wat is zand?

Je wilt goedkoop zand bestellen, maar wat is zand eigenlijk? Zand is een korrelig materiaal en bestaat uit kleine stukjes steen. Deze kleinstukjes steen worden zandkorrels genoemd en zijn tussen de 63 micrometer en 2 mm groot. Als een zandkorrel kleiner is dan 63 micrometer, is het silt. Zijn de zandkorrels groter dan 2 mm, dan is het grind.

Er zijn meerdere soorten zand zoals kwartszand, detritisch zand of biogeen zand. Het zand dat in Nederland voorkomt heeft vaak dezelfde eigenschappen. Het fijnere zand dat in de Nederlandse bodem voorkomt wordt vaak gebruikt als ophoogzand. Doordat het zand in Nederland dicht aan de oppervlakte ligt, is het relatief goedkoop om dit te winnen.

Waaruit bestaat zand?

Zand bestaat uit verschillende componenten en deze verschillende samenstellingen zorgen voor verschillende soorten goedkoop zand en duurder zand. Zand bestaat vaak uit kleine delen van gesteenten en mineralen. Daarnaast bestaat zand vaak uit stukjes schep, koraalskeletten en foraminiferen (biogene delen). Als laatste kunnen zandkorrels chemisch zijn geproduceerd. Weggegooide flessen en ander afval wordt dan verkleind tot zand, dit is bijvoorbeeld gebeurd op Glass Beach in Californië.

World's Most Beautiful Glass Beach in California | DayTooDays

Wat is het verschil tussen zand en grond?

(Zwarte) grond, (teel)aarde/grond of zwart zand bestaat uit mineralen, organische deeltjes, water en lucht. Hier kunnen planten goed in groeien. Er zijn verschillende soorten minerale grondsoorten zoals grind, klei, leem en zand. Zand is dus een onderdeel van grond!

Zwarte grond is duurder dan goedkoop ophoog zand om te bestellen en heeft een andere toepassing. Goedkoop ophoogzand kun je gebruiken voor het ophogen van je tuin, zwarte grond kun je gebruiken om planten in te planten.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten zand of grond? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan

Goedkoop zand bestellen

Er zijn verschillende soorten zand met prijs en kwaliteitsverschillen. Maar ook als je dezelfde soorten zand vergelijkt zijn er verschillen in prijs. Dit komt vaak door de manier van inkopen. Wij kopen zand in grote hoeveelheden (bulk) in, waardoor jij Wil je advies om het juiste zand te bestellen in Roosendaal? Neem vrijblijvend contact met ons op.