Vandaag besteld = morgen geleverd

Wil je zand bestellen in Roosendaal? Wij leveren dit morgen vanaf 1 m3 losgestort. Heb je meer dan 15m³ tegelijk nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wij leveren verschillende grondstoffen en soorten zand in Roosendaal. Wil je met spoed zand bestellen? Dit is meestal geen probleem. Bel ons gerust en wij leveren vaak vandaag nog!

Wij kunnen bij jou in Roosendaal verschillende soorten zand leveren. Er zit wel veel verschil tussen de soorten zand, dus het is belangrijk dat je vooraf goed kijkt wat je nodig hebt. De prijsverschillen ontstaan door de verschillen in kwaliteit van het zand. Ophoogzand is een van de goedkopere zand soorten en wordt vaak gebruikt voor het op- en aanvullen van je tuin. Ophoogzand is goedkoper omdat het niet gezeefd is. Hierdoor bevat het korrels van verschillende groottes en kunnen er kleine schelpjes in zitten. Gebruik dit zand daarom niet als speelzand, kinderen kunnen zich hieraan open halen.

Een duurdere, gezeefde zandsoort is metselzand. Dit zand is gezeefd op korrels van maximaal 2mm groot. Hierdoor zit er geen verontreiniging in en is de kwaliteit beter. Als je zand nodig hebt voor cement of specie is metselzand zeer geschikt door de korrelgrootte.

Verzakkingen komen overal in Nederland voor. Ook in Roosendaal. Om deze verzakkingen te voorkomen adviseren wij om eerst een laag puingranulaat aanbrengen onder je oprit of terras. Puingranulaat 0-31,5 is gebroken puin met een stukgrootte van 0-31,5 mm. Dit granulaat of repak zorgt voor een stevige basis en voorkomt verzakkingen.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten zand of grond? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan

Zand in Roosendaal

In Roosendaal bestaat de bodem voor het grootste gedeelte uit zand grond. Dit komt overeen met de rest van Zuid-Oost Brabant. Toch bestaat de bodem uit verschillende lagen van zand, klei leem en veen. Het zand ligt in Roosendaal aan de oppervlakte. Hierdoor heb je niet altijd zand nodig om je tuin op te vullen. Het kan verstandig zijn om een oprit eerst met puingranulaat te verstevigen. Dit voorkomt verzakkingen en plassen op je stoep. Wil je advies om het juiste zand te bestellen in Roosendaal? Neem vrijblijvend contact met ons op.